Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asuntojen hakeminen


 

Nuorisoasuntoja voit hakea sähköisen hakujärjestelmän kautta. Täytä hakemus huolellisesti. Asuntohakemus löytyy Nuorisoasuntoliiton sivuilta.

@NALriksu

Palvelut

Asumisohjaus 

on asumisen alkukuukausiin sijoittuvaa yksilöllistä ohjausta, jossa keskitytään itsenäisen asumisen onnistumisen turvaamiseen. Keskeisiä työmuotoja ovat vuokranmaksun suunnitelmallinen hoitaminen, asunnon kunnosta huolehtimiseen ja järjestyssääntöjen noudattamiseen ohjaaminen sekä asumistukiasiat. Asumisohjaus on nuorelle vapaaehtoista.

 

Asumisneuvontaa

tarjotaan kaikille nuorisoasuntojen asukkaille. Keskeisiä työprosesseja ovat vastuullinen asukasvalinta, asukasperehdytys vuokrasuhteen alkaessa, sekä rästi- ja häiriöpuuttuminen. Nuorella on mahdollisuus tulla kysymään asumisohjaajilta neuvoja mieltä painavissa asioissa.

  

Asukastoiminta

on tarkoitettu kaikille nuorisoasuntojen asukkaille. Nuorisoasunnoilla pidetään säännöllisesti asukaskokouksia, joissa on mahdollisuus vaikuttaa talojen asioihin. Taloilla järjestetään erilaisia tapahtumia ja retkiä talojen asukkaille. Kaikki asukkaat ovat tervetulleita ideoimaan asukastoimintaa.

 

Asumisen ABC

on itsenäistymisikäisille nuorille suunnattu koulutus vuokra-asumisesta. Koulutuksessa käydään läpi mm. mistä asuntoja löytää, mitä ne maksavat, kuinka rahoittaa asuminen ja muita vuokra-asumiseen liittyviä vastuita. Koulutus on hyvin käytännönläheinen ja soveltuu loistavasti esim. koululuokille ja muille ryhmille. Koulutus on maksuton. Lisätietoja antaa vastaava asumisohjaaja Outi Kuikka.