Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asuntojen hakeminen


 

Nuorisoasuntoja voit hakea sähköisen hakujärjestelmän kautta. Täytä hakemus huolellisesti. Asuntohakemus löytyy Nuorisoasuntoliiton sivuilta.

@NALriksu

NAL Riihimäki Ry:n Tuettu Asuminen palveluna

NAL Riihimäki ry on toiminut 20 vuotta Riihimäen seudulla nuorten asumisen edunvalvojana, tarjoten asumisohjausta ja neuvontaa sekä tuettuja asumisen sisältöpalveluita yhteistyössä lähialueen kuntien kanssa. NAL Riihimäki apuisännöi NAL Asunnot Oy:n omistamia nuorisoasuntokohteita Riihimäellä tarjoten kodin noin 90 alle 29 - vuotiaalle nuorelle. Yhdistyksellä on vankka kokemus nuorten asumisen asiantuntijana ja edunvalvojana sekä käytettävissä valtakunnallinen nuorisoasumisen verkosto nuoren ja yhteistyökumppanin tueksi. Asumisohjaajat tekevät tiivistä yhteistyötä kunnallisesti ja valtakunnallisesti eri nuorten kanssa toimijoiden verkostoissa.

 Nyt Yhdistys laajenee tarjoamaan yksityisenä palveluntuottajana tuetun asumisen palvelua itsenäistymisen ja asunnottomuuden ehkäisyn tueksi. Palvelu voidaan tuottaa Nal Asunnot Oy:n omistamiin asuntoihin tai asiakkaan muualta hankkimaan asuntoon.

Asiakkaan muuttaessa yhdistyksen hallinnoimiin asuntoihin, kuuluu palvelusopimukseen yksilöllisen tuen lisäksi aina myös yleiset asumisohjauksemme palvelut, kuten asumisneuvonta, asukastoiminta ja apuisännöinti.

Tuetun asumisen palvelu on tarkoitettu itsenäistyville ja itsenäiseen asumisen aloittamisessa tukea tarvitseville nuorille ja nuorille aikuisille.

Palvelu koostuu arviointijaksosta ja kolmesta eri vahvuisesta tukipaketista, joista räätälöidään asiakkaan tarpeita vastaava palvelukokonaisuus. Palvelu tuotetaan asiakkaan itse vuokraamaan asuntoon, joko NAL Asunnoilta tai muulta vuokranantajalta. NAL Asunnot Oy:n omistamat, Nal Riihimäki ry:n apusännöimät, tuettuun asumiseen tarkoitetut asunnot sijaitsevat osoitteessa Vehmaksentie1 ja 3, Riihimäki. Vehmaksentiellä tukiasunnot ovat tavallisia vuokra-asuntoja, joissa voi asua myös ilman tukipalveluita. Asunnon vuokra ei kuulu palvelun hintaan.

Tuetun asumisen ohjaajina toimivat yhdistyksen asumisohjaajat, joiden toimisto sijaistee samassa taloyhtiössä, kuin vuokrattavat asunnot. Yhdistyksessä työskentelee vastaava asumisohjaaja (sosionomi AMK) ja asumisohjaaja (lähihoitaja, Sosionomi opisk.) Tarvittaessa henkilöstöresurssia lisätään sosiaalialan tutkinnon suorittaneella tuntityöntekijällä.

Työskentely perustuu sosiaaliseen vahvistamiseen, joka on ennaltaehkäisevän työn menetelmä

Sosiaalinen vahvistaminen on jäsennelty ja vuorovaikutuksellinen prosessi, jossa asteittain parannetaan yksilön tai kohderyhmän yleisiä sosiaalisia taitoja ja valmiuksia, toiminnallisuutta, yhteisöllisyyttä, elämäntilannetta ja asemaa. 

Työskentelyn tavoitteena on elämänhallinnan tukeminen. Sosiaalisella vahvistamisella tarkoitetaan ennakoivaa työtä ja kohdennettua toimintaa. Se keskittyy riskiryhmässä olevaan yksilöön tai koko ryhmään. 

Asiakaskohtainen palvelukokonaisuus kootaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden pohjalta. 

 

Hinnoittelu

Palvelun asiakaskohtainen hinta perustuu sovittuun palvelukokonaisuuteen. Sovittua, asiakaskohtaista tukipalvelua voidaan tilaajan, tuottajan ja asiakkaan kanssa yhdessä muuttaa asiakkaan palvelutarpeen muuttuessa kuitenkin niin, että palvelupaketti ei vaihdu kesken sopimuskuukauden. 

Asunnon vuokra ja muut erillispalvelut eivät kuulu tukipalvelun hintaan. Hinnoittelusta kannattaa kysyä yhdistyksen vastaavalta asumisohjaajalta.

 

Lisätietoja:

Outi Kuikka

Vastaava asumisohjaaja

050 307 2741

outi.kuikka@nalriihimaki.fi