Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asuntojen hakeminen

Nuorisoasuntoja voit hakea sähköisen hakujärjestelmän kautta. Täytä hakemus huolellisesti. Asuntohakemus löytyy Nuorisoasuntoliiton sivuilta.

@NALriksu

Toiminnan tausta ja yhdistyksen lyhyt historia:

Riihimäen YÖJALAN tuki ry on perustettu vuonna 1997 Riihimäen kaupungin erityisnuorisotyön (YÖJALAN) tueksi.

Toimintamuotoina olivat mm. nuorisokahvilatoiminta, katupartiointi sekä päihteettömien tapahtumien järjestäminen vapaaehtoisvoimin.

Vuonna 2000 aloitettiin nuorisoasumisen pienimuotoinen tukityö vapaaehtoisvoimin.

Vuonna 2002 käynnistyi nuorten tuetun asumisen Oma tupa-projekti RAY rahoituksella, yhden palkatun työntekijän voimin.

Vuonna 2004 RAY:n jatkorahoitus mahdollisti toisen työntekijän palkkaamisen.

Vuonna 2007 Riihimäen kaupunki lähti mukaan rahoittamaan yhdistyksen toimintaa.

Vuosiksi 2008-2010 yhdistys sai projektirahoituksen tuetun asumisen toiminnan levittämiseen seutukuntiin, Hausjärvelle ja Lopelle.

Vuonna 2009 yhdistys muutti nimensä Riihimäen seudun nuorisoasunnot ry:ksi (Riinu).

Vuonna 2013 yhdistys osti osakkeita Etelä-Suomen Asumisen Erityispalvelut Oy:sta – ASEPA.

Vuonna 2014 yhdistys sai projektirahoitusta Paikka auki-nuoret työelämään hankkeeseen. Hankerahalla palkattiin työtön, alle 29-vuotias nuori yhdistykseen vuodeksi. Hankerahaa saatiin myös vuosille 2015, 2016, 2017 ja 2018.

Vuonna 2014 yhdistys yhdessä yhteistyökumppanien kanssa aloitti Nuka-ryhmän. Ryhmä on sosiaalisen  kuntoutuksen ryhmä nuorille. Ryhmätoiminnasta tuli kaupungin vakiintunutta toimintaa.

Vuonna 2018 yhdistys muutti nimensä NAL Riihimäki ry:ksi NAL:n muiden paikallisyhdistysten linjauksien mukaisesti.

Vuonna 2018 Riihimäen kaupunki päätti yhdistyksen avustuksen, jolla tuotettiin nuorten tuettu asuminen Riihimäkeläisille nuorille ja palvelu siirtyi osaksi kaupungin omaa toimintaa. Yhdistys käynnistää oman tuetun asumisen palvelutuotannon tarjoten tuetun asumisen palvelua yksityisenä palveluntuottajana.