Asumis­palvelut

Asumisohjaus

Kaikille asukkaillemme on tarvittaessa tarjolla apua asumiseen tai muihin elämässä eteen tuleviin asioihin. Asumisohjaajilta voit kysyä apua asiaan kuin asiaan. Asumisohjaajat voivat auttaa asukasta muun muassa Kela hakemusten tekemisessä, sähkösopimuksissa, vuokranmaksuongelmissa tai häiriötilanteissa. Asukkaan kanssa voidaan myös yhdessä selvittää, mistä asukkaan tarvitsemat palvelut ovat saatavilla.

Asumisvalmennus

Asumisvalmennus on lyhytkestoista yksilöllistä ohjausta, jossa keskitytään itsenäisen asumisen onnistumisen turvaamiseen. Asumisvalmennus sopii esim. ensimmäistä kertaa itsenäisesti asuvalle, joka kokee tarvitsevansa hieman taustatukea asumisen alkuun. Asumisvalmennuksessa asukas tapaa asumisohjaaja säännöllisesti. Asumisvalmennus on nuorelle vapaaehtoista.

Asukastoiminta

Asukastoiminta tarkoitettu kaikille vuokratalojen asukkaille. Taloilla järjestetään erilaisia tapahtumia ja retkiä asukkaille. Taloilla pidetään säännöllisesti asukaskokouksia, joissa on mahdollisuus vaikuttaa talojen asioihin. Kaikki asukkaat ovat tervetulleita mukaan asukastoimintaan.

Koulutustoiminta

Asumisen ABC – koulutusta toteutetaan ryhmille. Maksuttoman koulutuksen aikana selvitellään vuokra-asumiseen liittyviä perusasioita; mistä asuntoja voi löytää, mitä asuminen maksaa sekä vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet. Käytännönläheinen koulutus soveltuu hyvin koululuokille ja muille asiasta kiinnostuneille ryhmille.

{

Nal on ihmisläheinen ja hyvä tuki nuorelle

Olen tykännyt asua täällä sillä asumisohjaajat ovat olleet erittäin mukavia ja jos jokin asia vaivaa saa teiltä aina vastauksen!